Doc. Dr. Ana Podgorac

Prvi privatni centar za glavobolje i migrene u Srbiji
dr Ana Podgorac

Na Medicinskom fakultetu u Beogradu završila je osnovne (2006.), akademske specijalističke studije iz neurologije (2010.) i specijalističke studije iz psihijatrije  (2019.) i odbranila  doktorsku disertaciju „Korelacija nalaza transkranijalnog ultrazvučnog pregleda cerebralnih arterija i kliničke slike kod osoba sa epizodičnim primarnim glavoboljama” (2017. godine).

Nacionalnu školu za neuroangiologiju Udruženja za Neuroangiologiju Srbije, završila je 2008. godine.

Istraživač na Medicinskom fakultetu u Beogradu (od 2007. do 2014. godine) na projektima Ministarstva nauke Republike Srbije. Zaposlena je u Institutu za mentalno zdravlje od 2014. godine.

Zvanje naučnog saradnika za oblast neuronauke stekla je 2018. godine.

Od 2019. godine je docent na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu.

Jedan je od osnivača Nacionalnog udruženja za glavobolje Srbije (NUGS) ispred koga učestvuje u organizaciji više edukativnih i naučnih skupova.  U oblasti glavobolja,  kao stipendista Evropske federacije neuroloških društava (EFNS Scientific Fellowship 2008) usavršavala se u Danskom centru za glavobolje u Kopenhagenu. Od strane Međunarodnog udruženja za glavobolje (IHS), nagrađena je studijskim boravkom u Univerzitetskoj klinici Mater Miscordie u Dablinu 2019. godine.